9:07 AM

Sementara kwn msa spm meraikan graduation day di UIA, UUM , USIM, aku kat sini still berhibernasi dgn presentation dan microteaching segala.. why UM ?why?


#akugrad2017

7:44 AM

7.25 pagi dan ianya hujan. Akhir bulan November dan hujan bermakna ulangtahun kelahiranku akan tiba. Hampir genap usia ku 23 tahun lantas buatku terfikir, apa yg telah aku lakukan selama itu.

fourth year Sem 1

6:01 PM

assalamualaikum, 

dah berabad lamanya tak jenguk blog ini. last menulis masa ASASI di Nilampuri, sekarang dah masuk tahun 4 degree. InsyaAllah.. semoga Abir Nor Damia dapat grad dgn jayanya. sikit je lagi awakk :) k dah nak cakap tu je .

# hupdate status kat blog selepas 4 tahun. 

Alamo by akhowat grup6

1:41 PM

apa ke benda Alamo tu?
atau kawan-kawan aku panggil olamo.
create by girls grup 6.
kuih yang berintikan sardinkah?
atau bebola ikan yang disaluti isi durian?erkk,pon boley.
(memang aku suka mention sal makanan dlm blogku harapmaklom)
pendek cerita,ini dia Alamo.

mana??


ni....
tengok gambar laa ish


we olss dekat lata belantan.Terengganu.ITS REHLA.for akhowats only.ihikk:p



dalam sekitar 11.30,kami selamat tiba ke destinasi.ia hari yang sedikit panas namun tidaklah berbahang.sesuai untuk kami piknik.kami bawak barang-barang menaiki tangga,akar-akar pokok,and omaigosh!bekas air warna biru yang aku bawak jatuh dan tercabut bahagian atas dia.bekas air yang macam tong tu memangg berat kan,dah la tangan aku mudah teketar-ketar kalau bawak benda berat,tapi aku gagahkan jua.sehingga tiba ditempat yang sesuai untuk kami.dan air tu aku bawak dengan sebahagian daripada bekasnya tercabut ofkos lah air pun tinggal separuh..can u imagine dat?lucu kot


kena seberang air nak ke port piknik kami.
gambar sensor coz terlampau cantik.*sila muntah jauh-jauh.
 
 telah berlakunya pembakaran ayam.cis.

dorang ni buat coslow/air.gambar diambil oleh anisah.
 
 
 
 nak amik kaw,makan sosej tu puas-puas.
hazirah si pembuat burger.si tudung hitam
tukang letak mayonis.manakala si tudung putih dah tak
 sabar..!bhahaha
 
 
 
 
 suriati; sesaat sebelum lemas.
 
 
 
 
tiada lagi keayuan...cuma kecomelan:p
 
 
please kata lawa.
 
 

sewaktu bersukaria,ada je gangguan yang merencatkan perasaan gembiva kami.nama pun tempat public kan.tempat ini bukan kami punya.huhuhu.apapun everything dapat dihandle dengan baik dan semua berjalan dengan Alhamdulillah.
banyak cerita, contoh pencemaran mata yang kami hadapi well tempat macam tukan tapi biarlah aku tulis yang baik-baik saja.yang buruk lupakan ye..:)
 
5pm-kemas barang.salin baju.acara tukar hadiah.
 
                                 saya dapat mug yang tertulis 'our last moment' :')
                                
 
 
 
 seronok kan dapat berpiknik sekali sekala dengan sahabat handai.selain daripada menghiburkan hati,kita juga dapat pengalaman.dan yang paling penting,mengeratkan hubungan sesama kita.ni last kot kami dapat bersama macamni.kuliah berbaki seminggu lebih lagi.kemudian studyweek dan exam.nanti kl tetap dapat jumpa insyaallah,tetapi nak nyanyi sama-sama dalam van,makan/solat beralaskan pasir,memang tak la kan.huhu
 
                                         
                               "dapatkah selamanya kita bersama..
                                menyatukan perasaan kau dan aku.
                                semoga cinta kita kekal abadi,
                                             sesampai keakhirnya,selamanya...."
 
 

short story about a little girl

6:28 PM




 



 [situasi ]

qaisara sedang mencuba untuk mengopek durian.dia bajet pandai walaupun terkial-kial namun usahanya untuk memakan buah durian tidak pernah luntur.
selain itu juga,dia sengaja nak tunjuk pandai depan akak dia.akak dia tidak pasti samada dia mampu ke tidak,lantas akak dia meninggalkan dia keseorangan disitu.yang jelasnya,akak dia tak nak tolong!haha








5 minit kemudian,
"kakak!"qaisara menjerit memanggil nama kakaknya

"kak!!"

"mek kak!!"



senyap.
...

....
senyap lagi.

ternyata kakaknya tidak memberi respon
sewaktu itu akaknya berada di dapur yang berdekatan dengan tempat
 dimana qaisara bersama durian-duriannya.
dia dengar tapi sengaja nak permainkan adiknya itu.
adiknya memanggil lagi.lagi dan lagi.
dek kerana geram,dia masuk kedapur bagi mencari kakaknya.
ditangannya terdapat sebilah pisau yang digunakan tadi.
tiba-tiba akak dia seram tengok qaisara yang bermuka 'grrrr!!' 

 ok,ternyata akak dia menyorok celah dinding.memerhatikan qaisara sambil menahan ketawa daripada meletus.dan ternyata juga akak dia tidak mampu menahan diri dari ketawakan adiknya lalu HAHAHAHA.





..


...

...

..

..

sekian.

terima kasih.







tak best langsung citer ko  !!




haha


NGEEE~`:P





ending cite nih :
apabila adik dia memaksa..kakak dia pun tolong.dan hasilnya..>>





habis bertaburan.
kreatif kan aku.
huhuhu ye kreatif sangat..*sapu air mata nangis

Like us on Facebook

Flickr Images